MOPED AM

Mopedutbildning, AM

Gäller för Klass I (AM, 45 km/h), Klass II (25 km/h) och traktor

Utbildningen inkluderar:

  • Ca 6 timmar teoriutbildning, 2 tillfällen
  • Körning på bana, 1 tillfälle på Gillingebanan – ca 3 timmar
  • Körning i trafik + körprov – 1 tillfälle – ca 3 timmar

och kostar 5900 kr.

I priset ingår även:

  • Bokpaket – Körkortsboken, AM-boken, AM-arbetshäfte, Vägmärken och vägmarkeringar
  • Inlogg 1 månad till teoriappen ”Körkortsboken” (sedan 8/3-2024 – i paket som köpts innan dess, och för 5500 kr, ingår inte abonnemang utan köp görs direkt i appen). 

Det finns ingen garanti att körtiden du får räcker för att bli godkänd på körningen. Behöver du fler lektioner tillkommer kostnad för dessa.

Teoriprovet, slutprovet, skrivs på Trafikverket och detta prov bokar du själv genom att ringa 0771 – 17 18 19 eller via internet där du loggar in hos Trafikverket med mobilt bank-ID. Teoriprovet kan göras först när du fyllt 15 samt är godkänd på alla moment i utbildningen och vi rapporterat denna till Transportstyrelsen. Kostnad för teoriprovet tillkommer (325 kr) och denna avgift betalas inte till oss, utan till Trafikverket.

Det tillkommer kostnad för fotografering (som sker i samband med teoriprovet). Fotot är det som kommer att sitta på ditt körkort. Fotograferingen kostar 80 kr. Sen kostar även tillverkningen av körkortet – 150 kr.

Innan utbildningen startar ska du ha ansökt om ett körkortstillstånd. Du ansöker om ditt körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Ansökan är tvådelad – en hälsodeklaration och en synundersökning. Hälsodeklarationen går att fylla i direkt på nätet och är kostnadsfri. Länk till ansökan har ni här. För att körkortstillståndet ska prövas hos Transportstyrelsen måste även en synundersökning göras hos en optiker. Synintyget ber du sedan optikern skicka elektroniskt till Transportstyrelsen. Synundersökning kostar ca. 150 kr. Utan körkortstillstånd kan du inte slutföra utbildningen.

Då vår mopedutbildning inte är någon intensivutbildning bör du räkna med att utbildningen tar minst två veckor.