MOPED AM

Mopedutbildning, AM

Gäller för Klass I (AM), Klass II (25 km/h) och traktor

Utbildningen inkluderar:

  • Ca 6 timmar teoriutbildning, 2 tillfällen
  • Körning på bana, ca 120 min – 1 tillfälle på Gillingebanan
  • Körning i trafik + körprov, ca 180 min – 1 tillfälle

och kostar 5200 kr.

I priset ingår även:

  • Bokpaket – Körkortsboken, AM-boken, AM-arbetshäfte, Vägmärken och vägmarkeringar samt vägmärkstest med förteckning
  • Datortester

 

Det finns ingen garanti att körtiden du får räcker för att bli godkänd på körningen. Behöver du fler lektioner tillkommer kostnad för dessa.

Teoriprovet, slutprovet, skrivs på Trafikverket och detta prov bokar du själv genom att ringa 0771 – 17 18 19 eller via internet där du använder bokningskoden på körkortstillståndet. Teoriprovet kan göras först när du fyllt 15 samt är godkänd på alla moment i utbildningen och vi rapporterat denna till Transportstyrelsen. Kostnad för teoriprovet tillkommer (325 kr) och denna avgift betalas inte till oss, utan till Trafikverket.

Det tillkommer även kostnad för fotografering (som sker i samband med teoriprovet). Fotot är det som kommer att sitta på ditt körkort. Fotograferingen kostar 80 kr. Sen kostar även tillverkningen av körkortet – 150 kr.

Innan utbildningen börjar ska du ha ansökt om körkortstillstånd och fått det beviljat. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen. Ansökan är tvådelad – en hälsodeklaration och en synundersökning. Hälsodeklarationen går att fylla i direkt på hemsidan och länk till ansökan har ni här.  En blankett för synintyg måste beställas hem som komplement till hälsodeklarationen, ta med denna blankett till närmsta optiker och gör en synundersökning. Hälsodeklarationen går även den att få hem i blankettform och då skickas blanketten för synintyg med automatiskt – blanketterna hittar du här. Hälsodeklaration + synintyg måste vara Transportstyrelsen tillhanda för att de ska kunna pröva ärendet. De tar även en ansökningsavgift på 150 kr som betalas direkt via nätet (om du ansöker den vägen) eller mot ett inbetalningskort om du väljer att beställa hem allt i pappersform. Denna inbetalning är avgörande för din prövning.

Då vår mopedutbildning inte är någon intensivutbildning bör du räkna med att utbildningen tar minst tre veckor.